MANOLA THAI

Thaise keuken restaurant in Brussel

Thais restaurant Brussel Manola: Top 5 Thaise soepen

22.03.2020
Thais restaurant Brussel Manola: Top 5 Thaise soepen


Restaurant Manola - Thaise keuken restaurant in Brussel
Thaise keuken restaurant in Brussel

Beste Thaise Restaurant Brussel: 10 Beste Vegetarische Gerechten

18.02.2020
Beste Thaise Restaurant Brussel: 10 Beste Vegetarische Gerechten

Met veel groenten, kruiden en natuurlijk veel pindasaus zijn er veel zeer goede gerechten in de Thaise keuken. Maar het beste? Moeilijk te zeggen! Hier is de TOP 10 van de heerlijke Thaise veganistische recepten die u moet proberen!


1. THAISE GROENTEFRAUDE


Rijstnoedels, tamarindesaus, pinda's, taugé en tofu, een echte traktatie. Voel je vrij om het pittig te vragen als je het leuk vindt! Het is in het Thaise restaurant Brussels Manola dat een uitstekende chef-kok u een onvergetelijk gerecht zal bezorgen.


2. KHAO PHAD DJEE


Schaaltje bestaande uit gebakken jasmijn rijst, sojasaus, groenten, een grote vegetarische schotel eenvoudig en verfijnd.


3. KAENG DENG TAHOU


Met zijn vele kruiden en zijn sterke smaak van rode kerrie, kokosmelk, bamboe, Thaise aubergine, tofu en chilipeper maakt dit gerecht duizenden mensen gelukkig als ze Manola Brussel bezoeken: het Thaise referentie-restaurant in Brussel.


4. KAENG KALI DJEE


Met zijn gele kerrie, kokosmelk, wortel, uien, courgette en aardappel is dit vegetarische gerecht vol smaak en licht genoeg om het hele jaar door van te genieten.


5. RAAPZAADKAPAUW


Keuze uit groenten, sojasaus, Thaise basilicum en chili, een van de favoriete gerechten van het Thaise volk.


6. SOM TAM SALAD


Deze papajasalade met wortelen, cherrytomaten, limoen, pinda's en chilipepers is gegarandeerd vers. Het wordt zeer gewaardeerd door liefhebbers van Thais eten.


7.NEM DJEE


Prachtige koude loempia's van rijstbladeren, rijstvermicelli, wortelen, salade en Thaise basilicum: een explosie van frisheid en smaak.


8.TOM YAM


Een soep die in elk seizoen en op elk moment wordt gewaardeerd en bestaat uit citroengras, galanga, koriander en chilipeper. De bekendste en meest geliefde Thaise soep.


9.KAENG KIEWAN DJEE


Groene kerrie, kokosmelk, Thaise aubergine, groene boon en chilipeper, dit gerecht is vers, gezond, veganistisch, alles wat je komt zoeken in een Thais restaurant dat die naam waardig is.


10. TOM KHA


Een soep met kokosmelk, galanga, citroengrasblad, citroen. Deze soep valt op door zijn versheid en zijn vele smaken.


Bezoek www.manola.be, het beste Thaise restaurant in Brussel en vergeet niet onze nieuwste artikelen online te bekijken op www.manola.be/blog!
Restaurant Manola - Thaise keuken restaurant in Brussel
Thaise keuken restaurant in Brussel

Kom genieten van een heerlijke maaltijd bij Manola III: ter gelegenheid van het concert van Jane Birkin in het Koninklijk Circus in Brussel!

10.02.2020
Kom genieten van een heerlijke maaltijd bij Manola III: ter gelegenheid van het concert van Jane Birkin in het Koninklijk Circus in Brussel!

Kom genieten van een heerlijke maaltijd bij Manola III: ter gelegenheid van het concert van Jane Birkin in het Koninklijk Circus in Brussel!
 
Op donderdag 20 februari as om 20.00 uur kunt u de getalenteerde en van oorsprong, Britse zangeres in het Cirque Royal De Bruxelles komen bewonderen en beluisteren.
 
Voordat u van het avond optreden van Jane Birkin kan gaan genieten verwelkomt het Thaise restaurant, Manola III, op minder dan vijf minuten lopen van de Brusselse aula, u voor een smakelijke en pittige maaltijd.
 
Manola III is gelegen aan de Rue de l'Enseignement 44-46, 1000 Brussel, de ideale gelegenheid om de avond van de maand door te brengen en de Thaise keuken van onze chef-kok te combineren met een concert van een groots Franse muziek figuur. Inderdaad, Jane Birkin zal een cover van liedjes van de tijdloze Serge Gainsbourg opvoeren!
 
“Birkin/Gainsbourg le Symphonique” werd geboren in de zomer van 2016 dankzij het ‘Orchestre Symphonique de Montréal’ en de ‘Francofolies de Montréal’. Aanvankelijk waren het slechts twee optredens die uitgevoerd werden omdat de voormalige partner, de grote Gainsbourg en z’n 25e verjaardag van zijn overlijden te eren. Maar deze optredens waren zo succesvol dat ze uiteindelijk de wereld rondreizen en vooral in Aziatische landen, waar Serge Gainsbourg niet de kans had gehad om in het openbaar op te treden.
 
Jane voerde daarnaast haar grootste hits uit op uitzonderlijke arrangementen van Nobuyuki Nakajima (een Japanse muzikant, componist en pianist die compositie studeerde in Tokio en Parijs). Niet alleen bekend om zijn meesterlijke piano maar ook zijn talent als componist van elegante en spannende ensembles, dat is gebaseerd op indrukwekkende diepte en een verscheidenheid van zijn enorme muzikale kennis. Daarnaast wordt hij ook altijd omringd door de beste symfonieorkesten ter wereld!
 
Na dit eclatante succes wilde Jane Birkin zowel haar fans als de fans van Gainsbourg, opnieuw deze momenten van intense vreugde bieden! Brussel is geen uitzondering op dit mooie geschenk!
 
Het Thaise restaurant Manola, gelegen op een steenworp afstand van het Koninklijke Circus, verwelkomt u met veel plezier voor of na het concert en biedt u heerlijke gerechten aan in een supergezellige sfeer.
 Restaurant Manola - Thaise keuken restaurant in Brussel
Thaise keuken restaurant in Brussel

Manola III: Het Thaise restaurant dichtbij Cirque Royal

12.01.2020
Manola III: Het Thaise restaurant dichtbij Cirque Royal

Het Thaise restaurant Manola en het Koninklijk Circus van Brussel ontvangen elk jaar duizenden bezoekers. Volledig overtuigd van de kwaliteit van de shows en de gerechten van het Thaise restaurant Manola, bevinden deze twee bijzondere locaties zich op een steenworp afstand van elkaar. 

De agenda van het Koninklijk Circus is te vinden op de volgende link: https://www.cirque-royal-bruxelles.be/historique 
De shows van het Koninklijk Circus vinden meestal 's avonds plaats en wanneer je het over de avond hebt, dan zoek je meestal ook een plekje om te dineren. Het restaurant Manola Bruxelles - Cirque Royal biedt u deze mogelijkheid en betovert u met zijn relaxte Thaise omgeving en heerlijke Thaise gerechten in een oosterse sfeer...


Het restaurant is de 3e uit de groep, na Manola I en II en dankzij hun succes, heeft dit geleid tot de oprichting van het nieuwe Manola restaurant in de omgeving van het Cirque Royal. In 2017, om de familie volledig te maken, is Manola III geboren. Manola III is open voor lunch en diner. U kunt er genieten van een verfijnde en gevarieerde keuken in een prachtig huis, gelegen aan de rue de l'enseignement, niet ver van Cirque Royal.
Drie restaurants, drie concepten met 3 verschillende menu's en 3 verschillende schema's maar altijd met het oog op een authentieke, kwaliteitsvolle keuken, die ter plaatse door onze ervaren chef-koks wordt bereid.

Enkele belangrijke historische feiten over het Koninklijk Circus in Brussel: groots en modern, zo’n 3.500 toeschouwers hadden een aannemelijk uitzicht op de ring, vanuit hun stoel. De orkestbak boven de ingang van de artiesten en de circusdieren bood plaats voor 40 muzikanten. Onder de tribunes bevonden zich opslagruimtes en boxen voor meer dan 100 (circus)dieren, voornamelijk paarden. De arena was destijds er naar gebouwd dat hij gevuld kon worden met water, waardoor er een zwembad ontstond. De openingsshow werd uitgevoerd door de Renz ruitergroep. Tijdens gloriedagen van het begin van de eeuw vermelden naast de circusvoorstellingen ook balletten, grote evenementen en zelfs de eerste films!

Een nieuwe directie herstelde de traditie van de paardenshows, voornamelijk grote, sinds 1920. Maar ook variété kunstenaars (Maurice Chevalier) werden geprogrammeerd.

Na de Tweede Wereldoorlog bleef het gebouw enige tijd leeg staan. In 1953 werd het vervolgens volledig gerenoveerd, volgens de plannen van de architect Charles Van Nueten. Alleen de funderingen en de staalconstructie zijn nog origineel. Bovenop werd er een modernistische structuur boven gebouwd. Het was lange tijd het huis van Maurice Béjart met zijn 20e-eeuwse balletgezelschap.

Cultureel Centrum

Sinds de regionalisering van de cultuursector, is de zaal eigendom van de stad Brussel. Het Koninklijk Circus probeert de programmering te richten op Nederlandstalige en Franstalige publiek, ondanks het feit dat het wordt beheerd in samenwerking met Botanique, die tot de Franse Gemeenschap behoort.

Naast optredens van individuele artiesten, zangers of muziekgroepen, blijven grote shows of evenementen een genot vanwege de bijzondere, bijna cirkelvormige indeling van de locatie. Cirque du Soleil is een vaste bezoeker.

Ontdek de echte smaken van Thailand bereid door getalenteerde koks die de traditie waarborgen en respecteren. Restaurant Manola te Brussel nodigt u uit voor een onvergetelijke en smaakvolle ontdekkingsreis door de Thaise keuken.Restaurant Manola - Thaise keuken restaurant in Brussel
Thaise keuken restaurant in Brussel

Manola in de krant!

10.11.2019
Manola in de krant!

Hieronder vindt u een uittreksel over Manola, uit het krantenartikel van SudPress:

Manola bestaat niet uit één maar drie restaurants en is gelegen in de "Quartier des Libertés" in Brussel, op het Madouplein in Sint-Joost. Achter het merk staat een grote groep aan trouwe klanten voor wie al 6 jaar haar Thaise keuken wordt aangeboden en voor wie dit is aangepast op hun smaak.

Gelegen aan de rue de l'Enseignement, rue de la Croix de Fer en place Madou, op enkele stappen van elkaar vandaan, bevinden zich de drie restaurants van Manola. Een tal aan mogelijkheden om Manola's Thaise keuken te eten, in het kantoordistrict tussen het Royal Park, de kleine gordel en de Royal Street. 

'Welkom bij Em' (dat is zijn bijnaam), die Manola's restaurants runt.Restaurant Manola - Thaise keuken restaurant in Brussel