MANOLA THAI

Thaise keuken restaurant in Brussel

Kom genieten van een heerlijke maaltijd bij Manola III: ter gelegenheid van het concert van Jane Birkin in het Koninklijk Circus in Brussel!

10.02.2020
Kom genieten van een heerlijke maaltijd bij Manola III: ter gelegenheid van het concert van Jane Birkin in het Koninklijk Circus in Brussel!

Kom genieten van een heerlijke maaltijd bij Manola III: ter gelegenheid van het concert van Jane Birkin in het Koninklijk Circus in Brussel!
 
Op donderdag 20 februari as om 20.00 uur kunt u de getalenteerde en van oorsprong, Britse zangeres in het Cirque Royal De Bruxelles komen bewonderen en beluisteren.
 
Voordat u van het avond optreden van Jane Birkin kan gaan genieten verwelkomt het Thaise restaurant, Manola III, op minder dan vijf minuten lopen van de Brusselse aula, u voor een smakelijke en pittige maaltijd.
 
Manola III is gelegen aan de Rue de l'Enseignement 44-46, 1000 Brussel, de ideale gelegenheid om de avond van de maand door te brengen en de Thaise keuken van onze chef-kok te combineren met een concert van een groots Franse muziek figuur. Inderdaad, Jane Birkin zal een cover van liedjes van de tijdloze Serge Gainsbourg opvoeren!
 
“Birkin/Gainsbourg le Symphonique” werd geboren in de zomer van 2016 dankzij het ‘Orchestre Symphonique de Montréal’ en de ‘Francofolies de Montréal’. Aanvankelijk waren het slechts twee optredens die uitgevoerd werden omdat de voormalige partner, de grote Gainsbourg en z’n 25e verjaardag van zijn overlijden te eren. Maar deze optredens waren zo succesvol dat ze uiteindelijk de wereld rondreizen en vooral in Aziatische landen, waar Serge Gainsbourg niet de kans had gehad om in het openbaar op te treden.
 
Jane voerde daarnaast haar grootste hits uit op uitzonderlijke arrangementen van Nobuyuki Nakajima (een Japanse muzikant, componist en pianist die compositie studeerde in Tokio en Parijs). Niet alleen bekend om zijn meesterlijke piano maar ook zijn talent als componist van elegante en spannende ensembles, dat is gebaseerd op indrukwekkende diepte en een verscheidenheid van zijn enorme muzikale kennis. Daarnaast wordt hij ook altijd omringd door de beste symfonieorkesten ter wereld!
 
Na dit eclatante succes wilde Jane Birkin zowel haar fans als de fans van Gainsbourg, opnieuw deze momenten van intense vreugde bieden! Brussel is geen uitzondering op dit mooie geschenk!
 
Het Thaise restaurant Manola, gelegen op een steenworp afstand van het Koninklijke Circus, verwelkomt u met veel plezier voor of na het concert en biedt u heerlijke gerechten aan in een supergezellige sfeer.
 Restaurant Manola - Thaise keuken restaurant in Brussel
Thaise keuken restaurant in Brussel

Manola III: Het Thaise restaurant dichtbij Cirque Royal

12.01.2020
Manola III: Het Thaise restaurant dichtbij Cirque Royal

Het Thaise restaurant Manola en het Koninklijk Circus van Brussel ontvangen elk jaar duizenden bezoekers. Volledig overtuigd van de kwaliteit van de shows en de gerechten van het Thaise restaurant Manola, bevinden deze twee bijzondere locaties zich op een steenworp afstand van elkaar. 

De agenda van het Koninklijk Circus is te vinden op de volgende link: https://www.cirque-royal-bruxelles.be/historique 


De shows van het Koninklijk Circus vinden meestal 's avonds plaats en wanneer je het over de avond hebt, dan zoek je meestal ook een plekje om te dineren. Het restaurant Manola Bruxelles - Cirque Royal biedt u deze mogelijkheid en betovert u met zijn relaxte Thaise omgeving en heerlijke Thaise gerechten in een oosterse sfeer...


Het restaurant is de 3e uit de groep, na Manola I en II en dankzij hun succes, heeft dit geleid tot de oprichting van het nieuwe Manola restaurant in de omgeving van het Cirque Royal. In 2017, om de familie volledig te maken, is Manola III geboren. Manola III is open voor lunch en diner. U kunt er genieten van een verfijnde en gevarieerde keuken in een prachtig huis, gelegen aan de rue de l'enseignement, niet ver van Cirque Royal.
Drie restaurants, drie concepten met 3 verschillende menu's en 3 verschillende schema's maar altijd met het oog op een authentieke, kwaliteitsvolle keuken, die ter plaatse door onze ervaren chef-koks wordt bereid.

Enkele belangrijke historische feiten over het Koninklijk Circus in Brussel: groots en modern, zo’n 3.500 toeschouwers hadden een aannemelijk uitzicht op de ring, vanuit hun stoel. De orkestbak boven de ingang van de artiesten en de circusdieren bood plaats voor 40 muzikanten. Onder de tribunes bevonden zich opslagruimtes en boxen voor meer dan 100 (circus)dieren, voornamelijk paarden. De arena was destijds er naar gebouwd dat hij gevuld kon worden met water, waardoor er een zwembad ontstond. De openingsshow werd uitgevoerd door de Renz ruitergroep. Tijdens gloriedagen van het begin van de eeuw vermelden naast de circusvoorstellingen ook balletten, grote evenementen en zelfs de eerste films!

Een nieuwe directie herstelde de traditie van de paardenshows, voornamelijk grote, sinds 1920. Maar ook variété kunstenaars (Maurice Chevalier) werden geprogrammeerd.


Na de Tweede Wereldoorlog bleef het gebouw enige tijd leeg staan. In 1953 werd het vervolgens volledig gerenoveerd, volgens de plannen van de architect Charles Van Nueten. Alleen de funderingen en de staalconstructie zijn nog origineel. Bovenop werd er een modernistische structuur boven gebouwd. Het was lange tijd het huis van Maurice Béjart met zijn 20e-eeuwse balletgezelschap.

Cultureel Centrum

Sinds de regionalisering van de cultuursector, is de zaal eigendom van de stad Brussel. Het Koninklijk Circus probeert de programmering te richten op Nederlandstalige en Franstalige publiek, ondanks het feit dat het wordt beheerd in samenwerking met Botanique, die tot de Franse Gemeenschap behoort.

Naast optredens van individuele artiesten, zangers of muziekgroepen, blijven grote shows of evenementen een genot vanwege de bijzondere, bijna cirkelvormige indeling van de locatie. Cirque du Soleil is een vaste bezoeker.
Restaurant Manola - Thaise keuken restaurant in Brussel
Thaise keuken restaurant in Brussel

Levering Manola Brussels Thai - Bestellen met Deliveroo

05.01.2020
Levering Manola Brussels Thai - Bestellen met Deliveroo

Vanaf nu kunt u gerechten bestellen bij Manola’s restaurants via Deliveroo. En dit zonder dat u uw huis hoeft te verlaten en kunt u uw eten laten bezorgen, dankzij het bezorgteam van Deliveroo.

Deliveroo biedt heerlijke Thaise gerechten van Manola’s restaurants en laat deze snel bezorgen binnen Brussel. U ontvangt uw bestelling niet alleen in recordtijd maar u kunt uw bestelling ook volgen. Van de voorbereiding tot het vertrek van de bezorger van het restaurant, naar de receptie, alles in real time zichtbaar.

Met Deliveroo - Manola, de beste Thaise restaurant keten in Brussel, bevindt u zich dus in het hart van Thailand zonder dat u de bank hoeft te verlaten. Een bestelling wordt gedaan in een paar klikken en wordt ongeveer 30 minuten later bij u geleverd!

Een droom die uitkomt!

Hoe is dit mogelijk gemaakt?

Deliveroo legt het uit op haar website: 

"Ons algoritme genaamd 'Frank' is gebaseerd op krachtige voorspellende technologie, die op de meest efficiënte manier evalueert waarbij bestellingen verdeeld worden op basis van de locatie van restaurants, bezorgers en de klanten.

Het machinaal leren voorspelt ook hoe lang het zal duren om een order voor te bereiden om daarmee een vlottere ervaring te bieden. Deliveroo heeft de levertijd al met 20% kunnen verkorten, wat voor onze bezorgers meer bezorgingen verzorgd en dus meer omzet per uur betekent. Op dezelfde manier kunnen restaurants hun omzet verhogen en kunnen klanten (uiteraard) hun eten nog sneller ontvangen.

De samenwerking tussen Manola en Deliveroo is nu al een groot succes voor onze klanten, die ook op zoek waren naar de mogelijkheid om goed en lekker Thais te eten en geen zin hadden om hun huis uit te gaan. Deze oplossing geeft een positief antwoord aan deze behoefte.

Bovendien heeft Deliveroo sinds we deze service aanbieden, ook het effect gehad dat mensen onze gerechten hebben geproefd die niet fysiek naar onze restaurants kwamen en nu deel uitmaken van onze geliefde klanten voor wie we met veel plezier heerlijke verfijnde gerechten verzinnen.

Dezelfde gerechten worden aangeboden in de Manola restaurants van Brussel en worden aan u voorgesteld op de website van Deliveroo : https://deliveroo.be/fr/menu/brussels/madou/manola-ii 

Onze gerechten worden voor u voorbereid door onze getalenteerde chef.
Inderdaad, opgegroeid met de Thaise culinaire cultuur, zet onze chef-kok al zijn talenten in om u te vervoeren naar het land van de duizend smaken van het Oosten. Elk gerecht wordt bewerkt met een unieke know-how die voortkomt uit een 1000-jaar oude, culinaire traditie.

Met de samenwerking tussen Manola en Deliveroo kunt u fijne en verfijnde Thaise gerechten in minder dan 30 minuten in Brussel laten bezorgen!

Catering - Levering - Afhaalmaaltijden - Thaise keuken restaurant in Brussel
Thaise keuken restaurant in Brussel

Manola in de krant!

10.11.2019
Manola in de krant!

Hieronder vindt u een uittreksel over Manola, uit het krantenartikel van SudPress:

Manola bestaat niet uit één maar drie restaurants en is gelegen in de "Quartier des Libertés" in Brussel, op het Madouplein in Sint-Joost. Achter het merk staat een grote groep aan trouwe klanten voor wie al 6 jaar haar Thaise keuken wordt aangeboden en voor wie dit is aangepast op hun smaak.

 

Gelegen aan de rue de l'Enseignement, rue de la Croix de Fer en place Madou, op enkele stappen van elkaar vandaan, bevinden zich de drie restaurants van Manola. Een tal aan mogelijkheden om Manola's Thaise keuken te eten, in het kantoordistrict tussen het Royal Park, de kleine gordel en de Royal Street. 


'Welkom bij Em' (dat is zijn bijnaam), die Manola's restaurants runt.Restaurant Manola - Thaise keuken restaurant in Brussel
Thaise keuken restaurant in Brussel

Thaise gerechten per regio

22.09.2019
Thaise gerechten per regio

Er zijn honderden Thaise gerechten. De Thaise keuken staat bekend om zijn kruidigheid en om zijn evenwicht tussen de vijf basissmaken in elk gerecht of gedurende de hele maaltijd - kruidig, zuur, zoet, zout en bitter (optioneel).

 De Thaise keuken staat ook bekend om het royale gebruik van verse (in plaats van gedroogde) kruiden en specerijen en vissaus. Elk Thais gerecht heeft meer dan 3-4 smaken. De ingrediënten in elk gerecht harmoniseren niet alleen alle smaken, maar maken het ook heerlijk smakelijk.

Traditioneel hebben Thaise koks en gezinnen meestal veel tijd nodig om de ingrediënten te bereiden en te koken, dus samenwerking en teamwork zijn nodig om een gezinsmaaltijd te bereiden. Het proces van de Thaise keuken verklaart het Thaise leven: de tradities, gewoontes en cultuur.

Er waren veel Thaise families waarin familieleden in een warme en intieme relatie samenleven. In de keuken hebben Thaise familieleden als team hun steentje bijgedragen. Zo hielpen kinderen bij de bereiding van curryschotels met lichte taken zoals het snijden van basilicumblaadjes en konden volwassenen kokosnoot drukken en pepers en specerijen pletten.

Hoewel het wordt beschouwd als een unieke keuken, zou de Thaise keuken nauwkeuriger worden omschreven als vier regionale keukens die overeenkomen met de vier belangrijkste regio's van het land: Noord, Noordoost (of Isan), Centraal en Zuid. Elke keuken heeft soortgelijke levensmiddelen of levensmiddelen die zijn afgeleid van die van de buurlanden.

Centraal-Thailand
Centraal-Thailand staat bekend om zijn gematigde smaak met kruiden en suiker. De meeste kokosmelk curry's zijn afkomstig uit centraal Thailand. Bijvoorbeeld, Kaeng Kaew Wan (groene curry), Tom Yam (pittige zure soep), Tom Kha (kokosmelk soep), Panang Curry (droge rode curry).

Noord-Thailand
Noord-Thaise gerechten zijn licht van smaak, met een beetje kruiden, niet topzout en de meeste zijn suikervrij. De meest populaire gerechten zijn Sai-ua (Noord-Thaise worsten), Nam-Prig Ong (varkensgehakt en tomatenpuree), Kaeng Kare (vegetarische curry) en Cape Moo (Som Tam (papajasalade) is een gerecht uit het noordoosten).

Noordoost (of Isan)
De keuken van Noordoost-Thailand (of Isan) is sterk beïnvloed door Laos. Bijvoorbeeld, Lap en Tom Sabb. Traditioneel zeer pittige en sterk smakende gerechten, die laten zien dat Noordoost-Thais houdt van sterke smaken met pepers, zout, kruiden en specerijen.

Zuid-Thailand
Het zuiden staat bekend om een zeer sterke smaak van voedsel met pittige kruiden, zoals kurkuma, en heeft de neiging om kokosmelk te bevatten. Bijvoorbeeld Kaeng Leang, Kaeng Tai-pla en Kua Kling.

In feite heeft Thais eten altijd verschillende soorten groenten als hoofdingrediënt. Ze zijn te vinden in veel kerriegerechten met of zonder kokosmelk, roerbakken, in salades en met chilipasta. Aangezien de ingrediënten in de Thaise voeding kleine hoeveelheden vet en vlees bevatten, hebben de Thaise mensen het geluk dat hun vetinname veel lager is dan die van de meeste westerlingen.

Veel van de populaire gerechten die in Thailand worden geconsumeerd, zijn van oorsprong Chinese gerechten die door de Chinese emigratie naar Thailand zijn gebracht. Deze gerechten zijn onder andere Jok (rijstsoep), Kway teow (noedelsoep), Khao Kha Moo of Moo Pa-loh (varkensstoofpot, met of zonder rijst) en Khao Mun Gai (gekookte kip op licht gestoomde rijst). De Thais hebben deze gerechten echter aangepast en gemodificeerd om ze aan te passen aan de lokale Thaise smaak.

Waarom is de Thaise keuken een internationale favoriet?

Niet alleen de unieke smaak van elk gerecht, maar er zijn ook andere redenen waarom de Thaise keuken populair is onder buitenlanders. Decoratie, de Thaise keuken heeft een aantrekkelijke decoratie die eetlust opwekt. Zo is Thais fruit- en groentesnijwerk een kunst die in de keuken is geïntroduceerd, waardoor je gefascineerd raakt door de delicate bereiding. Bovendien heeft Thaise voeding zowel voedings- als medicinale waarden, verkregen uit ingrediënten zoals groenten, specerijen en kruiden en zonder kunstmatige smaakstoffen. Daarnaast kan Thais eten in harmonie met ander voedsel worden genomen, bijvoorbeeld Pad Kaprao als spaghettisaus, en Nam-prig Pao, chilipasta, als broodbeleg of broodbeleg.

De wijsheid, kunst en cultuur van het Thaise volk worden vertaald naar de Thaise keuken. Het onthult de kenmerken van het Thaise volk: hun delicate smaak, discipline, gedragsregels, artistieke smaak en menselijke relaties. De Thaise keuken gaat dus niet alleen over eten, het is ook een kunst om te leren.

Vind de echte Thaise smaken bereid door getalenteerde chef-koks die de traditie respecteren. Het beste Thaise restaurant Manola Brussels nodigt u uit om het echte Thaise eten te ontdekken en te leren kennen.
Restaurant Manola - Thaise keuken restaurant in Brussel