MANOLA THAI

Thaise keuken restaurant in Brussel

Pad Thai: een eenvoudig, fijn en heerlijk gerecht

28.07.2019
Pad Thai: een eenvoudig, fijn en heerlijk gerecht

Vind dit gerecht in het beste Thaise restaurant van Brussel: Manola.

Pad Thai het hoofdgerecht van de Thaise keuken. U kunt het overal in Thailand vinden, het is betaalbaar en is meestal gekookt en geserveerd binnen enkele minuten. Als toerist in het land van de glimlach mag dit gerecht niet worden overgeslagen. Hieronder kort de geschiedenis van dit heerlijke gerecht.


Aan het eind van de jaren dertig kwam Plaek Phibunsongkhram, of Phibun, aan de macht in Thailand. Veel veranderingen werden doorgevoerd omdat het land zich aanpaste aan de nieuwe leider die het land wilde verwesteren. Hij probeerde dit op verschillende manieren te doen, bijvoorbeeld door de naam van het land te veranderen van Siam naar Thailand. Daarnaast besloot hij een wedstrijd te organiseren om het nieuwe nationale gerecht van Thailand te bepalen, om,zo op een andere manier het land te transformeren in de hoop de identiteit en cultuur te definiëren. Het resultaat: de Pad Thai.


Manola's Pad Thai is uitzonderlijk omdat het de strikte Thaise traditie respecteert.

Als onderdeel van Thailand's onafhankelijkheid en modernisering, waren de culturele mandaten die Phibun in het leven heeft geroepen erop gericht om het land minder te laten beïnvloeden door China. Het nieuwe nationale gerecht ontkwam gewoonweg niet aan zijn banden met China, want roerbakgerechten en noedels zijn beide Chinese praktijken. 

Zoals met bijna alles wat er in Thailand gebeurt, zijn de Thais in staat geweest om het toch een eigen draai te geven, het uniek te maken en tevens passend bij deze “koninklijke speeltuin“. Bij de vervaardiging van de meest opmerkelijke Thaise gerechten is er geen smaak meer op de achtergrond aanwezig. Kruidige, zure, zoete, zoute en bittere smaken verschijnen allemaal in hetzelfde gerecht op de voorgrond, Pad Thai is daarbij geen uitzondering. Palmsuiker maakt het zoet, de beroemde Thaise chili geeft het gerecht zijn kruidigheid en tamarinde helpt om het zowel zoet als zout/zuur te maken.


De authentieke Pad Thai van Bangkok 

Nadat de Pad Thai de bijnaam van het nationale gerecht had gekregen, duurde het niet lang voordat het in het hele land erg populair werd. Naast de heerlijke smaak was het gemakkelijk en snel te koken en i.v.m. het frituurproces bij andere gerechten werd het als hygiënischer beschouwd. De Pad Thai werd serieus gepromoot door Phibun, die zelfs zo ver ging dat sommige buitenlandse verkopers, waaronder Chinezen, verboden werd om buitenlandse levensmiddelen te verkopen. Daarnaasr werden er Thaise recepten en voedselkarren uitgedeeld.


De hedendaagse Pad Thai 

Tegenwoordig is het Thaise Pad Thai overal in Thailand te vinden. Van de bergen in het noorden tot de drukke straten van Bangkok ontbreekt het niet aan dit populaire gerecht. Pad Thai wordt meestal gekookt met garnalen en tofu, maar er zijn verschillende varianten, zoals met kip, rundvlees, of een vegatarische versie. Wat uw voorkeur ook mogen zijn, ga ervoor zitten eet en geniet van deze heerlijke maaltijd bij Manola te Brussel, u waant zich gewoonweg in Thailand.

Ontdek de echte smaken van Thailand bereid door getalenteerde koks die de traditie waarborgen en respecteren. Restaurant Manola te Brussel nodigt u uit voor een onvergetelijke en smaakvolle ontdekkingsreis door de Thaise keuken.Thaise smaken - Thaise keuken restaurant in Brussel