MANOLA THAI

Thaise keuken restaurant in Brussel

Thais Restaurant Manola te Brussel stelt gezondheid voorop!

28.07.2019
Thais Restaurant Manola te Brussel stelt gezondheid voorop!

De Thaise restaurants van Manola I-II en III in Brussel streven ernaar om de gezondste gerechten met de meest authentieke smaken te serveren.

Eten uit de Thaise keuken is de meest gezonde die je kunt nuttigen. In feite, worden verschillende Thaise gerechten, zoals Tom Yum soep, momenteel wetenschappelijk onderzocht vanwege de ongelooflijke gezondheids voordelen. Het is al bekend dat veel verse kruiden en specerijen die in de Thaise keuken worden gebruikt - zoals kurkuma, galanga, koriander, citroengras en verse pepers immuun- en ziektebestrijdende eigenschappen hebben. 

In dit artikel leest u meer over deze en andere ingrediënten die verantwoordelijk zijn voor de meest gezonde en smaakvolle Thaise gerechten.

Elk van de volgende Thaise ingrediënten heeft veel gezondheidsvoordelen en versterkt het immuunsysteem. Om een maximaal voordeel te halen uit deze deze voedingsmiddelen is het aan te raden deze gekoeld te gebruiken! 

Kurkuma

Curcumine, het actieve ingrediënt in kurkuma, staat bekend als een ontstekingsremmende stof die allergiesymptomen en artritis (of een andere aandoening veroorzaakt door overmatige ontsteking) helpt verlichten. Het is ook een krachtig antioxidant, die het lichaam kan beschermen tegen schade veroorzaakt door giftige stoffen en vrije radicalen. Curcumine beschermt daarnaast de bloedplaatjes in het bloed, waardoor de bloedsomloop wordt verbeterd en het hart wordt beschermd.

Als zodanig staat kurkuma bekend:

- Een waardevol spijsverteringshulpmiddel 

- Verlicht pijn bij o.a. artritis

- Bevordering van hart- en vaatziekten

- Beschermt het lichaam tegen bacteriële infecties (zoals wonden)

- Ondersteunt bij de bestrijding van huid- en borstkanker 

Wil je meer Kurkuma toevoegen aan je dagelijks eetpratoon; probeer dan één keer per week  (gele) curry met kurkuma te eten. Uiteraard kunt u bij Thais Restaurant Manola te Brussels terecht voor deze heerlijke curry. Meer over kurkuma kunt u hier lezen.

Galanga

Hoewel vreemd voor de meesten van ons in het Westen, dit lid van de gemberfamilie heeft veel van dezelfde voordelen voor de gezondheid en daarbij bevordert het de spijsvertering.

Galanga wordt hedendaags geteeld in de meeste landen in Zuidoost-Azië, maar het werd voor het eerst geoogst in China en Java om de medicinale werking en om gerechten te verrijken. Vanaf de Middeleeuwen was galanga al in heel Europa in gebruik. Galanga, door de heilige Hildegard van Bingen (1098-1179) "het kruid van het leven" genoemd, was in feite een van haar favoriete geneesmiddelen. Van doofheid tot indigestie en tot hart- en vaatziekten, deze beroemde kruidkundige gebruikte galanga voor de behandeling van zo goed als alles. 

Tegenwoordig wordt galanga op grote schaal gebruikt in de traditionele Chinese en Ayurvedische geneeskunde en wordt het in sommige opzichten vaak als nog gunstiger beschouwd dan gember.

Voordelen van galanga:

-Vermindert buikpijn klachten

-Bevordering van de spijsvertering

-Bestrijding van braken, zeeziekte en bewegingsziekte

-Verbetert de bloedcirculatie in handen en voeten

-Onstekingsremmend en wordt zo gebruikt bij de behandeling van artritis

-Ondersteunt bij de behandeling van zweren en maagontstekingen

-Helpt tegen de hik

Meer over galanga kunt u hier lezen.

Citroengras

Dit geurige citroenkruid komt veel voor in de Thaise keuken. Bovendien wordt dit kruid al sinds de oudheid gebruikt in de Chinese geneeskunde voor de volgende aandoeningen:

-Influenza en verkoudheid

-Koorts

-Hoofdpijn

-Pijn in de buikholte en andere maagaandoeningen

-Artritis 

-Schimmelinfecties

U kunt hier meer lezen over citroengras.

Koriander

In de Thaise keuken wordt koriander op twee manieren gebruikt: als zaad en als vers kruid. In het Westen staat dit kruid ook bekend als "Chinese peterselie”. Korianderzaden worden al sinds de oudheid gebruikt door genezers in Griekenland, Italië, het Verenigd Koninkrijk, China en India voor de volgende klachten:

-Darmstoornissen (inclusief een opgeblazen gevoel)

-Spijsverteringsproblemen

-Schimmelinfecties

-Verlies van eetlust

Hier kunt u meer lezen over koriander.

Cayennepeper 

Recente studies tonen aan dat het eten van deze paprikasoort u helpt beter te slapen, uw hart gezond te houden en een constant insuline- en glucoseniveau te handhaven. Van alle paprika's die tot nu toe zijn bestudeerd, lijkt het erop dat cayennepeper een van de krachtigste is in termen van gezondheidsvoordelen. Het is een van de weinige paprika's die we hier en in Noord-Amerika gebruiken (in de meeste supermarkten is cayennepeper verkrijgbaar in vlokken of poedervorm).

U kunt hier meer lezen over cayennepeper.

Kokosmelk

Kokosmelk heeft de laatste jaren een slechte reputatie verworven, terwijl het in feite een zeer gezond is. Ja, melk en kokosolie bevatten vet - maar de goede soort. 

In tegenstelling tot wat je zou denken, kokosmelk:

-Verlaagt slechte cholesterol (LDL), terwijl het een goed cholesterolgehalte bevordert

-Bevordert het imuunsysteem

-Moduleert het de metabolische functies van de stofwisseling

-Biedt waardevolle vetzuren die de meeste westerlingen missen

-Vertraagd het verouderings proces 

Meer over kokosmelk kunt u hier lezen.

Ontdek de echte smaken van Thailand bereid door getalenteerde koks die de traditie waarborgen en respecteren. Restaurant Manola te Brussel nodigt u uit voor een onvergetelijke en smaakvolle ontdekkingsreis door de Thaise keuken.


Restaurant Manola - Thaise keuken restaurant in Brussel