MANOLA THAI

Thaise keuken restaurant in Brussel

Manola III: Het Thaise restaurant dichtbij Cirque Royal

12.01.2020
Manola III: Het Thaise restaurant dichtbij Cirque Royal

Het Thaise restaurant Manola en het Koninklijk Circus van Brussel ontvangen elk jaar duizenden bezoekers. Volledig overtuigd van de kwaliteit van de shows en de gerechten van het Thaise restaurant Manola, bevinden deze twee bijzondere locaties zich op een steenworp afstand van elkaar. 

De agenda van het Koninklijk Circus is te vinden op de volgende link: https://www.cirque-royal-bruxelles.be/historique 
De shows van het Koninklijk Circus vinden meestal 's avonds plaats en wanneer je het over de avond hebt, dan zoek je meestal ook een plekje om te dineren. Het restaurant Manola Bruxelles - Cirque Royal biedt u deze mogelijkheid en betovert u met zijn relaxte Thaise omgeving en heerlijke Thaise gerechten in een oosterse sfeer...


Het restaurant is de 3e uit de groep, na Manola I en II en dankzij hun succes, heeft dit geleid tot de oprichting van het nieuwe Manola restaurant in de omgeving van het Cirque Royal. In 2017, om de familie volledig te maken, is Manola III geboren. Manola III is open voor lunch en diner. U kunt er genieten van een verfijnde en gevarieerde keuken in een prachtig huis, gelegen aan de rue de l'enseignement, niet ver van Cirque Royal.
Drie restaurants, drie concepten met 3 verschillende menu's en 3 verschillende schema's maar altijd met het oog op een authentieke, kwaliteitsvolle keuken, die ter plaatse door onze ervaren chef-koks wordt bereid.

Enkele belangrijke historische feiten over het Koninklijk Circus in Brussel: groots en modern, zo’n 3.500 toeschouwers hadden een aannemelijk uitzicht op de ring, vanuit hun stoel. De orkestbak boven de ingang van de artiesten en de circusdieren bood plaats voor 40 muzikanten. Onder de tribunes bevonden zich opslagruimtes en boxen voor meer dan 100 (circus)dieren, voornamelijk paarden. De arena was destijds er naar gebouwd dat hij gevuld kon worden met water, waardoor er een zwembad ontstond. De openingsshow werd uitgevoerd door de Renz ruitergroep. Tijdens gloriedagen van het begin van de eeuw vermelden naast de circusvoorstellingen ook balletten, grote evenementen en zelfs de eerste films!

Een nieuwe directie herstelde de traditie van de paardenshows, voornamelijk grote, sinds 1920. Maar ook variété kunstenaars (Maurice Chevalier) werden geprogrammeerd.

Na de Tweede Wereldoorlog bleef het gebouw enige tijd leeg staan. In 1953 werd het vervolgens volledig gerenoveerd, volgens de plannen van de architect Charles Van Nueten. Alleen de funderingen en de staalconstructie zijn nog origineel. Bovenop werd er een modernistische structuur boven gebouwd. Het was lange tijd het huis van Maurice Béjart met zijn 20e-eeuwse balletgezelschap.

Cultureel Centrum

Sinds de regionalisering van de cultuursector, is de zaal eigendom van de stad Brussel. Het Koninklijk Circus probeert de programmering te richten op Nederlandstalige en Franstalige publiek, ondanks het feit dat het wordt beheerd in samenwerking met Botanique, die tot de Franse Gemeenschap behoort.

Naast optredens van individuele artiesten, zangers of muziekgroepen, blijven grote shows of evenementen een genot vanwege de bijzondere, bijna cirkelvormige indeling van de locatie. Cirque du Soleil is een vaste bezoeker.

Ontdek de echte smaken van Thailand bereid door getalenteerde koks die de traditie waarborgen en respecteren. Restaurant Manola te Brussel nodigt u uit voor een onvergetelijke en smaakvolle ontdekkingsreis door de Thaise keuken.Restaurant Manola - Thaise keuken restaurant in Brussel